Behandlingar
Tuina
Traditionell kinesisk massage, den berör inte bara huden utan den största verkan är att den påverkar inre organer.
Varje person behandlas enligt symtom och tecken som kroppen visar därför att varje person har olika psykiska och fysiska obalanser. Samma teknik används, men längden, intensitet, frekvens och tid anpassas till var och en. Man balanserar genom olika punkter, med massage och manipulation. Varje manipulationslängd är beroende på effekten man vill ha i punkten. Med manipulation menas olika enkla behagliga och osmärtsamma rörelser som förbättrar energiflödet. För att ge en tillfredsställande behandling behöver en bra terapeut kunna det medicinska delen också. Läran om de sjukliga förändringar i kroppen: patologi, livets naturliga händelser: fysiologi och läran om kroppens byggnad: anatomi.
Man masserar meridianer, akupunkturpunkter, för att öka Qi`s energiflödet och på det sättet påverka också de inre organen. Balansen återskapas.

Medicinsk Qi gong (Nej Yang Gong)
Man övar olika rörelser, i lagom tempo, koncentrationen är viktigt! Man fokuserar i rörelserna, och andning.
Vi övar med mjuk och hård andning, i två olika steg som består av 6 rörelser var.
Master Liu Gui Zhen grundade 1949 det första sanatoriet för medicinsk Qi gong i Kina.
1956 startade han Beidaihe Qi gong Rehabilitation Hospital i Hebei provinsen och idag drivs det av Mrs Lui Ya Fei som är hans dotter.
Nej Yang Gong stärker muskler, skelett och ligament, och masserar de inre organ.
Genom 50 års forskning har Nej Yang Gong visat sig ha positiv effekt på flera obalanser (sjukdomar), som ryggproblem, magproblem, blodtryck, stress, astma, mm.
Är rekommenderat av hälsövårdsministeriet i Kina.

Taijiquan
Som Qi gong, övar man olika rörelser långsamt och “kontinuerligt” och används också som en hälsoförebyggande teknik. Vi övar en enkel form som består av 24 rörelser.

Akupressur
Man arbetar med akupunktur punkter, man trycker, och använder sina händer, fingrar, tumme, ibland ett avrundat föremål. Man behandlar varje person enligt åkomma, symtom.
Akuta tillstånd eller kroniska, behandlas olika. Patienten ska ligga eller sitta. Målet är att reglera energiflödet. Behandlingar bör tas flera gånger i några dagar, men det kan också gå bra med bara ett par gånger i akutta fall.

Kroppsakupunktur och öronakupunktur Som akupressur, men man använder nålar som man sticker i huden på akupunkturpunkterna.
Kan användas i tillsammans med akupunkturbehandlingen:
Moxastav som är gjorda av blad, gråbo, och värmer akupunkturpunkter eller där man behöver behandla, och kopping man skapar ett vakuum med en kopp, blod och qi cirkulation förbättras.
Vi använder också NADA för behandling av missbruk och ovanor som även används på de flesta kliniker i USA.

Feng Shui
Själva ordet betyder: Feng: vind och Shui: vatten. Det handlar om hur man skapar harmoni, balans och hälsa genom att korrigera och dirigera Qi ( livskraften) i våran omgivning, i hemmet, jobbet, födan, och kroppen. Qi energin rörelser liknar den hos vinden och vattnet.
Den påverkas hela tiden och det gäller att anpassa omgivningen och lära sig att ta och släppa energin på ett positiv sätt omkring oss.

Kost och Kosttillskott
Hälsa påverkas av många faktorer, bla mat.
Vi ger goda råd om sund mat, funktionella livsmedel, fytokemikalier, kolhydrater, proteiner, fett, vitaminer, olika örter, mm.

Klassisk massage
Man masserar och får blodflödet igång, sköljer bort samlingen av slagsprodukter som tex laktat (mjölksyran), på det sättet ökar muskler ämnesomsättning. Antistresshormonet oxytocin frigörs vid beröringen.

´